Wat moet je eten voor een work-out?

Heel vaak krijg ik de vraag van een klant: ‘Nick, wat kan ik nou het beste eten voor een work-out?’Het antwoord is eigenlijk heel simpel, probeer niet te veel te eten, in ieder geval niet vlak voor de training zelf. Het verteren van eten kost namelijk veel energie, energie die je juist nodig hebt tijdens de training zelf.Maar welke producten kan je dan het beste wel eten? 

  • Banaan🍌, deze bevat veel complexe koolhydraten en kalium die ervoor zorgen dat je heel snel energie krijgt en behoudt, zodat je ook langer door kunt gaan tijdens de work-out. 
  • Volkoren producten🍞, denk hierbij aan brood, pasta of zilvervliesrijst. Ook hier zitten veel complexe koolhydraten die een bron zijn van duurzame energie voor het lichaam. 
  • Havermout(pap)🥄, bevat ook een hoog gehalte aan complexe koolhydraten. 
  • Gegrilde Kip(filet) 🐔, zijn top om voor en na je work-out te eten. Bevatten veel eiwitten en geeft veel energie voor tijdens de training. De eiwitten zorgen dan voor herstel van je spieren na de training. 
  • Hüttenkäse🧀, bevat glutamine wat bevorderlijk is voor het spierherstel. Verder is het vrij luchtig en bevat het ook veel water waardoor je lichaam goed gehydrateerd blijft. 
  • Water🚰, dit is misschien wel de belangrijkste manier om een top work-out neer te zetten! Uit onderzoek is ook gebleken dat je het beste ruim van tevoren 2 tot 3 grote glazen water kan drinken, tijdens de work-out zelf een half glas en na het sporten weer 2 tot 3 grote glazen water te drinken. Zo blijft je lichaam optimaal gehydrateerd! 
  • Koffie☕️, cafeïne drinken voor je work-out zorgt ervoor dat je spieren minder snel vermoeid raken en je uithoudingsvermogen toeneemt. Probeer het gewoon te laten bij 1 kopje, want te veel cafeïne zorgt weer voor vervelende bijwerkingen.Doe er je voordeel mee! 💪🏽