Creatine

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik allemaal aan voedingssupplementen in neem. Mensen denken vaak dat ik van alles naar binnen werk elke dag, maar dat valt allemaal wel mee. Wanneer je je voeding gewoon goed op orde hebt, je eet gevarieerd en gezond, dan heb je in principe helemaal geen voedingssupplementen nodig!

Maar als ik dan toch de vraag moet beantwoorden, neem ik alleen elke dag creatine. Creatine voorziet je spieren namelijk van extra energie. Met deze extra energie kan je langer trainen en raak je minder snel vermoeid. Wanneer je veel krachttraining doet, kan je dus meer herhalingen doen en met zwaardere gewichten trainen, om zo sneller spiermassa op te bouwen. Verder zorgt creatine ook voor minder spierschade na het sporten, waardoor je lichaam sneller is hersteld voor je volgende workout.

Creatine kan je ook uit je voeding halen, alleen is dat een wat lastiger verhaal. Creatine zit bijvoorbeeld in vlees en vis, alleen wil je voldoende creatine hieruit halen, dan zal je kilo’s vlees en vis per dag moeten eten. Dit is ongezond en ook niet haalbaar, vandaar dat ik het dus neem als voedingssupplement.

Creatine zorgt er ook voor dat je vocht vast houdt, wat vaak resulteert in gewichtstoename. Dit merk je vooral in de beginfase. Als ik naar mezelf kijk, kwam ik meteen binnen een maand 2kg aan door het gebruik van creatine. Normaal moet ik voor 2kg aankomen heel veel moeite doen. Daarna stagneerde dit wel weer, maar ik merkte wel dat ik sterker werd tijdens mijn workouts en sneller herstelde. Voor mij als krachtsporter is creatine dus een klein wondermiddel!

creatine