De weegschaal

De weegschaal kan je beste vriend of je ergste vijand zijn. Sta jij elke ochtend op de weegschaal en bepalen de getallen je humeur voor de hele dag? Dan ben jij waarschijnlijk iets te obsessief bezig met je gewicht??‍♂️

Je gewicht is per dag anders en kan zelfs door de dag heen verschillen. Zo verschilt de hoeveelheid vocht in je lichaam op ieder moment van de dag. Ook hangt je gewicht af van hoeveel je hebt gegeten en gedronken en of je naar het toilet bent geweest of nog moet. Bij vrouwen speelt ook de maandelijkse menstruatie een belangrijke rol.

Probeer daarom niet vaker dan 1x per week op de weegschaal te gaan staan. Daarnaast is het misschien nog wel belangrijker om naar andere factoren te kijken dan alleen je gewicht. Voel jij je fitter door de hele dag heen en heb jij meer energie? Pas jij weer in die broek waar je 2 jaar geleden voor het laatst in kon? Zie jij zichtbaar verschil in de spiegel of krijg je complimentjes van je omgeving dat je af bent gevallen? Dan ben jij heel goed bezig! ?Probeer die weegschaal wat los te laten en kijk naar de dingen waar je gemotiveerd door blijft! ??

weegschaal