Fatburners

Af en toe krijg ik wel eens de vraag van een klant of fatburners ook werken. Vandaar dat ik het graag een keer met jullie allemaal wil bespreken!
Fatburners zijn pillen, poeders of drankjes die ervoor zouden moet zorgen dat jij snel vet verliest. Klinkt natuurlijk fantastisch, maar werkt het ook echt? Iedereen die in de verkoop ervan zit of er mee te maken heeft zou zeggen dat het echt werkt. Vraag je wetenschappers ernaar, dan zal je hoogstwaarschijnlijk een heel ander antwoord krijgen. Alles waarvan jij denkt dat je er vet mee kan verbranden, zou je namelijk mogen verkopen onder de naam ‘fatburners’. Deze term is namelijk niet beschermd en kan door iedereen overal opgeplakt worden. Het enige dat wel verplicht is, is dat er op de achterkant van het product een tekst staat met iets als ‘Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding & gezonde leefstijl zijn belangrijk.’ Op deze manier zorgt de verkoper ervoor dat hij nooit aangeklaagd kan worden om het feit dat jij geen sixpack hebt gekregen door zijn product. In principe word je dus gewoon voor de gek gehouden waar je bij staat.
Mijn mening is dus, probeer jezelf niet te laat verleiden door die ene bekende persoon die jouw probeert over te halen om zijn of haar fatburner te gaan kopen. Er bestaat helaas geen magische pil om snel vet te verliezen, anders zou iedereen dat wel gebruiken toch? Gewicht verliezen doe je simpelweg gewoon door minder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Mooier dan dat gaat het helaas niet worden!